Húsgombóc kaporszósszal recept

Húsgombóc kaporszósszal
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
3269

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon régi receptem, amit fiatalkorom óta készítek, mert nagyon szeretjük.

2 személyre

  • 40 dkg sertés és marhahús darálva vegyesen
  • 2 evőkanál rizs
  • 1 db hagyma reszelve
  • só, bors
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

A szószhoz:

  • 1 csokor friss kapor
  • 2 dl tejföl
  • 0.5 fej vöröshagyma reszelve
  • só, cukor
  • ecet,
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 dl víz

Elkészítés

A gombóchoz a tojást, sót, reszelt vöröshagymát, borsot, rizst, paprikát összedolgozzuk és fél órát hagyjuk állni. Ezután vízes kézzel gombócokat formázunk belőle. Egy lábasba öntünk annyi vízet, hogy ellepje félig a gombócokat. A főzőlében egy leveskockát oldjunk fel.

Amíg a lefedve fő a gombóc, addig a mártáshoz a reszelt hagymát 2 ek olajon feltesszük kicsit pirítani, majd az összevagdalt kaport is hozzáadjuk, kevergetve, majd a liszttel megszórjuk, és felengedjük vízzel. Sózzuk és 2 ek cukrot teszünk hozzá és puhára főzzük a kaport. Ha megpuhult, a tejfölt a főzőléből kivettünk 1 merőkanállal és összekeverjük simára, hogy ha a mártásba öntjük, ne legyen csomós. Simára keverjük és ízlés szerint 1 tk ecettel savanyítjuk. Párolt rizzsel kínáljuk és a húsgombócot adjuk mellé. Jó étvágyat!


Húsgombóc kaporszósszal recepthez kapcsolódó receptek

Húsgombóc kaporszósszal

Húsgombóc kaporszósszal

Nagyon régi receptem, amit fiatalkorom óta készítek, mert nagyon szeretjük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés