Húsgombóc kreol mártásban recept

Húsgombóc kreol mártásban
2 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
3038

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A ropogós, déli módra csípősen fűszerezett, zöldséges mártás rafinált és mégis gyorsan elkészíthető fogást varázsol az egyszerű húsgombócokból.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 60 dkg darált marhahús
  • 1 db nagy tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • só és fekete bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db zöld húsú paprika
  • 1 db piros húsú paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál halványító zeller
  • 40 dkg hámozott konzerv paradicsom
  • 1 db babérlevél
  • 1 kiskanál sötét cukornádszirup
  • 1.25 kiskanál cayenne-i bors
  • 1.25 kiskanál erős pirospaprika

Elkészítés

A húspogácsához megtisztítjuk és összevágjuk a hagymát. A felét a darált hússal, a tojással, a liszttel, egy negyed kiskanál cayenne-i borssal, egy negyed kiskanál pirospaprikával, valamint sóval és borssal egy tálba tesszük. Az egészet jól összekeverjük és félretesszük.

A kreol mártáshoz serpenyőben mérsékelt hőfokon felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat, és a maradék hagymát puhára pároljuk benne. A piros és zöld húsú paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, félbevágjuk, kicsumázzuk, majd durvára összevágjuk és a hagymához adjuk.

A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk és a paprikához adjuk. 2 percig pirítjuk.

A paradicsomot a levével együtt a serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, 1 kiskanál cayenne-i borsot, 1 kiskanál pirospaprikát, a cukornádszirupot és 1 dl vizet, és felfőzzük. Fedő nélkül 15 percig csendesen főzzük addig, hogy a mártás besűrűsödjön, de a zöldség még kicsit ropogós maradjon.

Közben elkészítjük a húsgolyókat. 2 evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőben felforrósítunk. A húsmasszából nedves kézzel 16, kb. 4 cm átmérőjű golyót formálunk, és a forróolajban magas hőfokon 10 percig sütjük, amíg megpirulnak és teljesen átsülnek.

A kreol mártást sóval és borssal ízesítjük, és a húsgombócokkal együtt tálaljuk.

Tipp:

Köretként jól illik hozzá a fehér- és vadrizs keveréke vagy az amerikai burgonyasaláta.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 526 kcal/2209 kJ energia, 19 g szénhidrát, 35 g fehérje, 35 g zsír (ebből 12 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok, C- és E-vitamin


Húsgombóc kreol mártásban

Húsgombóc kreol mártásban

A ropogós, déli módra csípősen fűszerezett, zöldséges mártás rafinált és mégis gyorsan elkészíthető fogást varázsol az egyszerű húsgombócokból.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés