Húsgombóc kuszkusszal recept

Húsgombóc kuszkusszal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2238

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Klipp-klapp - minden klappol a tökéletes vacsorához!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 60 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fahéj
  • só, bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg kuszkusz
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál menta
  • 1 evőkanál korianderzöld
  • 10 dkg olajbogyó
  • 2 evőkanál joghurt

Elkészítés

A húst összedolgozzuk a tojással, a petrezselyemmel, a fahéjjal és az összezúzott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, kézzel gombócokat formálunk belőle, majd forró olajban aranybarnára sütjük.

A kuszkuszt 2 dl forró vízben 15 percig állni hagyjuk, majd hozzákeverjük a citromhéjat, a mentát, a koriandert és az olajbogyót.

Tálaláskor a joghurtot a kuszkuszra kanalazzuk, és a tetejére helyezzük a húsgombócokat.


Húsgombóc kuszkusszal recepthez kapcsolódó receptek

Húsgombóc kuszkusszal

Húsgombóc kuszkusszal

Klipp-klapp - minden klappol a tökéletes vacsorához!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés