Húsgombócok tejfölmártásban galuskával recept

Húsgombócok tejfölmártásban galuskával
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
7631

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A gombóchoz:

  • 50 dkg darált sertéshús (dagadó, vagy apró hús)
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • só, őrölt fehér bors
  • delikát ételízesítő
  • őrölt szerecsendió

A mártáshoz:

  • 2 db közepes fej vöröshagyma
  • csipet só
  • pici őrölt köménymag
  • őrölt fehér bors
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • jó minőségű őrölt pirospaprika
  • 3 dl víz, vagy maradék húsleves (amennyiben, nem húslevessel csináljuk)
  • 1 db húsleves kocka
  • 4.5 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj

A sűrítéshez:

  • tetszés szerint, liszt, vagy kukoricakása, esetleg burgonya ételsűrítő

Elkészítés

A gombóchoz valókat jól összedolgozzuk, vizes kézzel dió nagyságú gombócokat készítünk, és egy tányéron, vagy deszkán félretesszük, elkészítjük a mártást.

Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, csipet sót teszünk rá, és mikor már üvegesedik, rátesszük a szódabikarbónát. Tűzről lehúzva belekerül a köménymag, a bors, a pirospaprika, és felöntjük a vízzel, vagy a húslevessel, amikor felforr, belerakjuk a gombócokat.

30 perc után besűrítjük a tejföllel, és a választott sűrítővel. Forrás után, már nem kell tovább főzni. Finom nokedlival, esetleg csőtésztával tálaljuk.


Húsgombócok tejfölmártásban galuskával recepthez kapcsolódó receptek

Húsgombócok tejfölmártásban galuskával

Húsgombócok tejfölmártásban galuskával

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Húsgombócok tejfölmártásban galuskával recepthez

thumb
ibi1950 - 2011. június 11.
Kedves Csilla!! Azért kell a szódabikarbóna, mert a darált hús hamar megpuhul, a hagyma pedig nem fő szét a mártásban ennyi idő alatt, viszont, ha teszünk rá szódabikarbónát, akkor az sem fog úszkálni a mártásban, hanem szétfő.
Csilla - 2011. június 11.
Miert kell a szodabikarbona???