Húsgombócok tejszínes szarvasgombás mártással recept

Húsgombócok tejszínes szarvasgombás mártással
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
464

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Újra olaszos ételt készítettem, természetesen húsgombóccal megint. Az olasz konyhát imádom, mert ahány régió, annyi szokás. Én mindegyiket imádom!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A körethez és a mártáshoz:

  • 30 dkg tricolor spagetti (Lidlben kapható)
  • 2.5 dl főzőtejszín
  • szerecsendió
  • parmezán reszelve
  • 15 dkg szarvasgombakrém (Sparban kapható)
  • kevés frissen őrölt bors

A gombóchoz:

  • 40 dkg 40 dkg darált marhahús,
  • 1 kisebb fej fokhagyma reszelve
  • 3 evőkanál tejszín
  • citrombors
  • kakukkfű
  • 2 evőkanál pankomorzsa
  • 1 db tojás

Elkészítés

A húshoz keverjük a morzsát, tojást, fokhagymát és sót, meg a fűszereket.

Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.Lisztbe mártjuk,és félretesszük a hűtőbe.

A spagettit lobogó vízben kb. 10 perc alatt főzzük al dentére, avagy fogkeménységűre. Kövessük a tészta zacskóján előírt időtartamot. A vizet csak akkor sózzuk meg, amikor már forrásban van.

Ha a tészta megfőtt, öntsük le róla a vizet majd egy külön edényben vajat hevítünk, és beleöntjük a tésztát, majd összerázzuk. Kóstoljuk meg, szükséges-e tovább ízesíteni. A tejszínnel keverjük el a szarvasgombakrémet, ízesítsük szerecsendióval, borssal. Lassú tűzön kevergetve főzzük fel, majd reszeljük bele a parmezánt. Sűrűre főzzük rövid ideig.

A húsgombócokat süssük ki egy serpenyőben, szép pirosra, majd itassuk le egy papíron. Szedjük tálra a tésztát,és a gombócokkal,majd a mártással öntsük nyakon. Jó étvágyat!


Húsgombócok tejszínes szarvasgombás mártással recepthez kapcsolódó receptek

Húsgombócok tejszínes szarvasgombás mártással

Húsgombócok tejszínes szarvasgombás mártással

Újra olaszos ételt készítettem, természetesen húsgombóccal megint. Az olasz konyhát imádom, mert ahány régió, annyi szokás. Én mindegyiket imádom!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés