Húsgombócok tejszínes szarvasgombás mártással recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Újra olaszos ételt készítettem, természetesen húsgombóccal megint. Az olasz konyhát imádom, mert ahány régió, annyi szokás. Én mindegyiket imádom!
A recept hozzávalói ( személyre)
A körethez és a mártáshoz:
- 30 dkg tricolor spagetti (Lidlben kapható)
- 2.5 dl főzőtejszín
- só
- szerecsendió
- parmezán reszelve
- 15 dkg szarvasgombakrém (Sparban kapható)
- kevés frissen őrölt bors
A gombóchoz:
- 40 dkg 40 dkg darált marhahús,
- 1 kisebb fej fokhagyma reszelve
- 3 evőkanál tejszín
- só
- citrombors
- kakukkfű
- 2 evőkanál pankomorzsa
- 1 db tojás
Elkészítés
A húshoz keverjük a morzsát, tojást, fokhagymát és sót, meg a fűszereket.
Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.Lisztbe mártjuk,és félretesszük a hűtőbe.
A spagettit lobogó vízben kb. 10 perc alatt főzzük al dentére, avagy fogkeménységűre. Kövessük a tészta zacskóján előírt időtartamot. A vizet csak akkor sózzuk meg, amikor már forrásban van.
Ha a tészta megfőtt, öntsük le róla a vizet majd egy külön edényben vajat hevítünk, és beleöntjük a tésztát, majd összerázzuk. Kóstoljuk meg, szükséges-e tovább ízesíteni. A tejszínnel keverjük el a szarvasgombakrémet, ízesítsük szerecsendióval, borssal. Lassú tűzön kevergetve főzzük fel, majd reszeljük bele a parmezánt. Sűrűre főzzük rövid ideig.
A húsgombócokat süssük ki egy serpenyőben, szép pirosra, majd itassuk le egy papíron. Szedjük tálra a tésztát,és a gombócokkal,majd a mártással öntsük nyakon. Jó étvágyat!