Húsgombócos pizza recept

Húsgombócos pizza
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
680

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gombócot a pizzára! 

4 személyre

  • 1 db tojás
  • 3 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál reszelt kemény juhsajt
  • 2 evőkanál tej
  • 0.25 kiskanál szárított majoránna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.25 kiskanál só
  • 0.25 kiskanál őrölt bors
  • 35 dkg darált marhahús
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 dl paradicsomszósz
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 0.5 db sárga kaliforniai paprika
  • 0.5 db lila hagyma

A pizzatésztához:

  • 25 dkg nullás liszt + a nyújtáshoz
  • 1.5 dkg élesző
  • 0.75 kiskanál só
  • olívaolaj

Elkészítés

A tésztához a lisztet egy edénybe szitáljuk. az élesztőt és a sót alaposan elkeverjük 1,2 dl langyos vízzel, majd a liszt közepén kialakított mélyedésbe öntjük.

A tésztát kidagasztjuk, labdává gyúrjuk, majd melegebb helyen, letakarva néhány óra alatt a duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt, kettéosztjuk, és belisztezett felületen kb. 3-4 mm vékony korongokat nyújtjuk belőle.

Az enyhén felvert tojást összedolgozzuk a zsemlemorzsával, a juhsajttal, a tejjel, a majoránnával és az apróra vágott fokhagymával, és sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a marhahúst, és azzal is jól összedolgozzuk.

A masszából 2-3 cm-es gombócokat formázunk, forró olajban aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. amikor kihűltek, félbevágjuk őket.

A sütőt előmelegítjük 220-240 °c-ra. egy tepsit vékonyan megszórunk kukoricaliszttel, ráhelyezzük a tésztakorongokat, majd megkenjük a paradicsomszósszal, és megszórjuk a reszelt sajttal.

Elrendezzük rajtuk a húsgombócokat, a csíkokra vágott paprikát és a vékonyan felszeletelt lila hagymát, és 10-12 perc alatt megsütjük.


Húsgombócos pizza recepthez kapcsolódó receptek

Húsgombócos pizza

Húsgombócos pizza

Gombócot a pizzára! 

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés