Húsgombócos pizza recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Gombócot a pizzára!
- 1 db tojás
- 3 dkg zsemlemorzsa
- 2 evőkanál reszelt kemény juhsajt
- 2 evőkanál tej
- 0.25 kiskanál szárított majoránna
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.25 kiskanál só
- 0.25 kiskanál őrölt bors
- 35 dkg darált marhahús
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 2 dl paradicsomszósz
- 15 dkg reszelt sajt
- 0.5 db sárga kaliforniai paprika
- 0.5 db lila hagyma
A pizzatésztához:
- 25 dkg nullás liszt + a nyújtáshoz
- 1.5 dkg élesző
- 0.75 kiskanál só
- olívaolaj
Elkészítés
A tésztához a lisztet egy edénybe szitáljuk. az élesztőt és a sót alaposan elkeverjük 1,2 dl langyos vízzel, majd a liszt közepén kialakított mélyedésbe öntjük.
A tésztát kidagasztjuk, labdává gyúrjuk, majd melegebb helyen, letakarva néhány óra alatt a duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt, kettéosztjuk, és belisztezett felületen kb. 3-4 mm vékony korongokat nyújtjuk belőle.
Az enyhén felvert tojást összedolgozzuk a zsemlemorzsával, a juhsajttal, a tejjel, a majoránnával és az apróra vágott fokhagymával, és sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a marhahúst, és azzal is jól összedolgozzuk.
A masszából 2-3 cm-es gombócokat formázunk, forró olajban aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. amikor kihűltek, félbevágjuk őket.
A sütőt előmelegítjük 220-240 °c-ra. egy tepsit vékonyan megszórunk kukoricaliszttel, ráhelyezzük a tésztakorongokat, majd megkenjük a paradicsomszósszal, és megszórjuk a reszelt sajttal.
Elrendezzük rajtuk a húsgombócokat, a csíkokra vágott paprikát és a vékonyan felszeletelt lila hagymát, és 10-12 perc alatt megsütjük.