Húsos-burgonyás tésztabatyuk recept

Húsos-burgonyás tésztabatyuk

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

65 perc

Megnézték:
1173

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 0.5 kiskanál szárított kakukkfű
  • 0.5 kiskanál só
  • 6 evőkanál jéghideg víz
  • 12.5 dkg hideg vaj
  • 25 dkg liszt és még egy kevés a tészta kidolgozásához
  • 1 db tojás a megkenéshez

A töltelékhez

  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 25 dkg burgonya (nem szétfövő)
  • 40 dkg marhafartő
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • bors
  • 2 dl húsalaplé

Elkészítés

Keverjük össze a lisztet a sóval és a kakukkfűvel. Morzsoljuk össze a kockára vágott vajjal úgy, hogy a tészta maradjon morzsalékos. Fokozatosan adjuk hozzá a vizet, és gyúrjuk sima tésztává. A tésztából formázzunk gömböt, és letakarva pihentessük a hűtőszekrényben 30 percig.

Közben vágjuk kis kockákra a húst. Tisztítsuk meg a hagymát, és vágjuk apróra. Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk kis kockákra. Tisztítsuk meg a répát, majd azt is kockázzuk fel. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben. Fonnyasszuk benne a hagymát kb. 5 percig. Adjuk hozzá adagokban a húst, és süssük mindegyik adagot 2-3 percig, majd vegyük ki a serpenyőből. A végén tegyük vissza az összes húst, és kevergetve süssük még 5 percig. Sózzuk, borsozzuk. Öntsük rá az alaplét és forraljuk fel. Adjuk hozzá a burgonyát és a répát, majd pároljuk az egészet alacsony hőfokon, lefedve kb. 15 percig.

Melegítsük elő a sütőt 210 °C-ra (légkeveréses sütőnél 190 °C, gázsütőnél 4. fokozat). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Osszuk négyfelé a tésztát, és belisztezett gyúródeszkán nyújtsuk mindegyiket 20 cm átmérőjű körré. Rendezzük el a négy kör egyik felén a töltelék egy-egy negyedét. A széleket hagyjuk szabadon, majd nedvesítsük meg őket egy kenőecsettel. Borítsuk a húsra a körök másik felét. Egy villa fogaival nyomkodjuk jól össze a tésztaszéleket, majd tegyük a batyukat a tepsibe. Verjük fel a tojást, és kenjük meg vele a tészta tetejét. Forró sütőben, kb. 30 perc alatt süssük aranysárgára. Forrón tálaljuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 720 kcal (3002 kJ), 34 g fehérje,38 g zsír, 60 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés