Húsos - sonkás rizibizi recept

Húsos - sonkás rizibizi
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1387

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Maradék sült hús újra hasznosításához finom, gyors egytálétel ebédre vagy vacsorára.

1 személyre

  • 10 dkg házi sonka
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 15 dkg rizs
  • 5 dkg zöldborsó (mirelit is jó)
  • 1 db kisebb sárgarépa
  • provence-i fűszer
  • 1.5 dl húsleves vagy 1.5 dl víz + 1/2 húsleveskocka
  • őrölt bors
  • 20 dkg sült csibemell apró kockára vágva
  • pár szál friss koriander- vagy petrezselyemzöldje

Elkészítés

A füstölt sonkát felkockázzuk, megpirítjuk a kacsazsíron, hozzákeverjük az apró kockára vágott hagymát, rátesszük a borsót és a kockára vágott sárgarépát. Pár percig együtt pároljuk, beleszórjuk a megmosott, lecsepegtetett rizst is. Az, ízes lével felengedjük, lassú hőn, fedő alatt pergősre főzzük, meghintjük a fűszerekkel. Hozzáadjuk a húst, összemelegítjük, friss levélzölddel, kovászos- vagy csemege uborkával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Húsos - sonkás rizibizi recepthez kapcsolódó receptek

Húsos - sonkás rizibizi

Húsos - sonkás rizibizi

Maradék sült hús újra hasznosításához finom, gyors egytálétel ebédre vagy vacsorára.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés