Húsos kelkáposzta recept

Húsos kelkáposzta
3.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2695

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A rakott kel egyszerűsített változata, amit ízesíthetünk darált sonkával is.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg kelkáposzta
  • 12.5 dkg gyors rizs
  • 0.5 kg darált pulykahús
  • 1 db Knorr tyúkleves kocka
  • 2 evőkanál olaj vagy ½ evőkanál házi zsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db TV paprika
  • 1 teáskanál erős paprikakrém
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 dl natúr tejszín
  • 1 teáskanál pulyka-fűszerkeverék

Elkészítés

Forrásban levő sós vízbe tesszük a megmosott, leveleire bontott kelkáposztát, amiből előzőleg a torzsás részt, vastag levélnyelet kivágtuk. Fedő alatt 3 percig főzzük, majd hideg vízben gyorsan lehűtjük, óvatosan szűrőbe emelve lecsepegtetjük.

Az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a TV paprikakockákat. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a paprikakrémet és a darált húst. Mielőtt zsírjára sülne, belepréseljük a fokhagymát, elkeverjük a hússal, a megmosott rizzsel, felöntjük 2 dl forró vízzel. Nagyon kis hőn pároljuk, 2 ágú nagy villával egyszer megkeverjük.

10 perc múlva levesszük a lángról, pihentetjük még 10 percig, majd villával megkeverve borssal és a fele pulykafűszerrel ízesítjük, esetleg sózzuk is. Olajjal kikent, morzsával megszórt, közepes méretű (2-3 l) hőálló vagy elektromos tálba tesszük a kellevelek felét, rásimítjuk a párolt rizses húst, betakarjuk a maradék kellel.

A tejfölt összekeverjük a tejszínnel. Kevés sóval és a pulykafűszerrel ízesítjük, rálocsoljuk a húsos kel tetejére, nagy villával megszurkáljuk, hogy jócskán belecsorogjon az ízes tejföl. Sütőben 180 fokon vagy az elektromos tálban pirulásig, kb. 20 percig sütjük. Langyosan jobban tűri a szeletelést:) Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Húsos kelkáposzta recepthez kapcsolódó receptek

Húsos kelkáposzta

Húsos kelkáposzta

A rakott kel egyszerűsített változata, amit ízesíthetünk darált sonkával is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés