Húsos palacsinta recept

Húsos palacsinta
4.5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2518

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A hússal töltött palacsinta készítésekor előző nap nálunk mindig dupla adag palacsinta sül. A felét dzsemmel vagy dióval, kakaóval, citromos kr.cukorral, pudinggal vagy mogyorókrémmel, stb. töltve frissiben megesszük, a többiből másnap hústöltelékes palacsinta lesz. Ezúttal kevesebbre sikeredett a szaft, így sülés közben mind beitta a palacsinta. Még a reszelt sajt is elmaradt róla. Tudom, nem ez a hagyományos tálalási forma… Nekem ez most így sikeredett, de nagyon jó ízű volt és mind elfogyott:)

4 személyre

  • 12 db palacsinta
  • 3 adag pörköltmaradék szafttal
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 db húsos pirospaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 0.5 mokkáskanál bors
  • kevés ételízesítő
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl tej

Elkészítés

A pörköltöt felmelegítjük, szaftját egy kisebb lábasba leszűrjük. Kevés levet kimerünk, csomómentesre keverjük a tejföllel, és a tejjel együtt visszaöntjük, felforraljuk ismét..

Az apróra vágott hagymát forró olajon megfuttatjuk, hozzátesszük a kicsire felkockázott paprikát, paradicsomot és lecsószerűen elkészítjük. Ízesítjük a fűszerekkel, kissé pépesítjük burgonyatörővel, majd a tejes-tejfölös szafthoz keverjük, kevergetve ezzel is felforraljuk. Kb. 1.5 dl-t félre teszünk, a többit hosszúkás sütőtálba öntjük.

A sűrűjével felfogott husikat nagyon apróra vágjuk, a masszát 2-3 evőkanál szafttal lazítjuk. Ha még kívánja, sózzuk, borsozzuk. Gondolatban 12 részre osztjuk, egy-egy csíkot a palacsinták szélére helyezzük, felhengergetjük, szorosan a szaftos sütőtálba helyezzük. Közé- és ráöntjük a félre tett levet is. 180 fokra melegített sütőbe helyezzük, 15 perc alatt megpirítjuk a tetejét, ezalatt szinte a szaftot is beszívja.

Friss kakukkfűvel díszítjük, ketchuppal, kovászos uborkával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Húsos palacsinta recepthez kapcsolódó receptek

Húsos palacsinta

Húsos palacsinta

A hússal töltött palacsinta készítésekor előző nap nálunk mindig dupla adag palacsinta sül. A felét dzsemmel vagy dióval, kakaóval, citromos kr.cukorral, pudinggal vagy mogyorókrémmel, stb. töltve frissiben megesszük, a többiből másnap…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés