Húsos rakott karfiol recept

Húsos rakott karfiol
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
5043

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A karfiol olcsó, magas C-vitamin-tartalmú és ásványi sókban gazdag zöldség. A vegetáriánusok étrendjében gyakran szerepel húspótlóként, de egy kis darált hússal kiegészítve bármelyik fehérjeimádó család szívesen fogyasztja.

4 személyre

  • 30 dkg darált marhahús
  • 1 db kis fej hagyma
  • 30 dkg mirelit vagy friss karfiol apró rózsáira szedve
  • kevés vaj a sütőforma kenéséhez
  • 4 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • zsemlemorzsa a tepsi szórásához
  • bors
  • pirospaprika
  • 2 evőkanál rizs párolva
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
  • 1 kávéskanál kömény
  • késhegynyi őrölt babérlevél

Elkészítés

A karfiolt sós vízben közepesre főzzük, pároljuk. Én mirelitet használtam. Leszűrtem és félretettem. A vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és rátesszük a húst, majd fűszerezzük. Ha jól lepirult tesszük bele a fűszerpaprikát. Borral felöntjük és hagyjuk amíg szépen megpuhul a ragunk.

A rizs megpároljuk és a raguhoz adjuk.

Nem tévedés együtt főzzük rövid ideig, hogy magába szívja a finom ízeket. A petrezselymet is hozzákeverjük lazán.

Egy négyszögletes sütőformát kivajazunk, morzsával megszórjuk. A fele karfiol elterítjük az aljába, majd a ragut ráhalmozzuk, és eligazítjuk. A másik fele karfiollal befedjük.

A tejfölt kevés sóval, 1 tojással villával összekeverjük, majd a karfiolra öntjük. A mozzarellát lereszeljük és a tetejére halmozzuk. 200 fokos sütőbe tesszük, és 20 perc alatt aranybarnára sütjük.


Húsos rakott karfiol recepthez kapcsolódó receptek

Húsos rakott karfiol

Húsos rakott karfiol

A karfiol olcsó, magas C-vitamin-tartalmú és ásványi sókban gazdag zöldség. A vegetáriánusok étrendjében gyakran szerepel húspótlóként, de egy kis darált hússal kiegészítve bármelyik fehérjeimádó család szívesen fogyasztja.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés