Húsos töltött padlizsán

Húsos töltött padlizsán
6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 3 db közepes méretű padlizsán

A töltelékhez

  • darált hús
  • zsemle
  • tojás
  • vöröshagyma
  • fűszerek
  • tejföl
  • reszelt sajt
  • vaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A padlizsánokat kettévágjuk és a belsejükből egy keveset kikanalazunk, majd azt összevágva a töltelékhez adjuk. A darált húst befűszerezzük, kevés összevágott vöröshagymával ízesítjük, majd egy db zsemlét beáztatva hozzáadjuk a tojással és a padlizsán darabkákkal, és megtöltjük. Tepsibe rakjuk, vajdarabkákkal megszórjuk, lefóliázzuk és betesszük a sütőbe. Amikor már majdnem kész, tejföllel meglocsoljuk, de tehetünk rá reszelt sajtot is, és 10 percig sütjük.