Húsraguval töltött padlizsán recept

Húsraguval töltött padlizsán
4.5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
3587

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Még lehet kapni a nagy áruházakban szép egészséges padlizsánt. Érdemes kipróbálni, nagyon jó hatással van szervezetünkre.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db kisebb padlizsán
  • 0.5 kg darált sertéshús (lehet vegyesen sertés és marhahús is)
  • 1 db nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl paradicsomlé, vagy egy pici üveg 2 dkg-os sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál csípős ketchup
  • só, bors
  • szárított bazsalikom
  • szerecsendió
  • 10 dkg reszelt gouda sajt

Elkészítés

Leöblítjük a padlizsánokat. A végét levágjuk, és kettévágjuk. Karalábé vájóval kiszedjük a közepét, úgy, hogy 0,5 cm vastag fala maradjon. Vágási felükkel lefele fordítva, sós hideg vízbe félretesszük. Megpucoljuk a hagymát, és apró kockára vágva az olívaolajon megdinszteljük, amikor elég üveges, rátesszük a darált húst, és fehéredésig sütjük.

Ekkor hozzátesszük a padlizsánok kiszedett belsejét. Jól összeforgatjuk, felöntjük egy kevés vízzel, rákerülnek a fűszerek, a paradicsom, a fokhagyma. Amint felforrt, takarékra vesszük a lángot, és addig pároljuk, időnként megkeverve, míg vissza nem sül zsírjára.

Most a padlizsánokat kiszedjük a vízből, szárazra töröljük, és kissé besózva egy tűzálló sütőbe tesszük, megtöltjük a raguval, ráreszeljük a sajtot, és előmelegített sütőbe, fóliával lefedve sütjük 25 percet, majd fólia nélkül 10 perc, amíg szép piros lesz. Megkóstoltam, amikor elkészült, köretnek burgonyapürét készítek hozzá, de ajánlott a jázmin rizs is. Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Húsraguval töltött padlizsán recepthez kapcsolódó receptek

Húsraguval töltött padlizsán

Húsraguval töltött padlizsán

Még lehet kapni a nagy áruházakban szép egészséges padlizsánt. Érdemes kipróbálni, nagyon jó hatással van szervezetünkre.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés