Hússal töltött padlizsán recept

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
farkas lili izabella

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1297

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 2 db közepes padlizsán
  • 50 dkg darálthús (bármilyen hús lehet)
  • 1 db tojás
  • petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • sajt
  • só, bors, fűszer paprika

Elkészítés

Megmossuk és kettévágjuk a padlizsánokat, majd egy kanál segítségével kiszedjük a belét, úgy, hogy lyukasak legyenek. A darált húst a fűszerekkel és a tojással jól összedolgozzuk, majd a padlizsánok közepébe töltjük rászórjuk a reszelt sajtot és forró sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

A padlizsán feleket én mielőtt töltöm megszoktam fordítani és egy kis darabot kivágok belőlük, hogy ne billegjenek mikor megtöltöm őket. Van, mikor a darált húst és a fűszereket előre dinsztelem és utána töltöm be, úgy gyorsabban készül, így megint más ízt kapunk. Jó étvágyat hozzá. Érdemes kipróbálni!


Hússal töltött padlizsán recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés