Hússaláta mini mozzarellával recept

Hússaláta mini mozzarellával
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
3959

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Minden falat roppanós élvezetet nyújt, akár ebéd helyett is tálalhatjuk ezt a gazdag salátát.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A krutonhoz:

  • 2 szelet kenyér
  • 2 evőkanál fokhagymás tökmagolaj
  • * A salátához:
  • 30 dkg sült csibemell
  • 4 db paradicsom
  • 6 db főtt tojás
  • 1 db fejes saláta
  • 1 evőkanál fehér balzsamecet
  • durva szemcsés tengeri sókristály
  • 0.5 db citrom reszelt héja és leve

Az öntethez:

  • 2.5 dl natúr joghurt
  • 2 csipet salátafűszer

A tetejére:

  • 20 db mini mozzarella

Elkészítés

A kenyeret dobókockányira vágjuk, fűszerolajjal megspricceljük, a sütőben világosra pirítjuk.

A csibehúst, paradicsomot felkockázzuk, a tojást cikkekre szeljük, a salátát leveleire bontjuk, megmossuk, szárazra centrifugáljuk, kibéleljük vele a tányérokat, a maradékot felaprítjuk, balzsamecettel meglocsoljuk. A joghurtot kevés sóval és a salátafűszer felével ízesítjük, hűtőbe tesszük. A kenyér, a joghurtos öntet és a mozzarella kivételével mindent összekeverünk, enyhén megsózzuk, 1-2 órára behűtjük. Tálalásnál a salátával bélelt tányérokba szedjük, megszórjuk a ropogós kenyérkockákkal, rákanalazzuk az öntetet, meghintjük a maradék fűszerrel, ráültetjük a sajtgolyókat és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Hússaláta mini mozzarellával recepthez kapcsolódó receptek

Hússaláta mini mozzarellával

Hússaláta mini mozzarellával

Minden falat roppanós élvezetet nyújt, akár ebéd helyett is tálalhatjuk ezt a gazdag salátát.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés