Hússaláta recept

Hússaláta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1387

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Pl. maradék sült hús felhasználására is remek alkalom elkészíteni ezt az egyszerű, ám igen finom salátát.

2 személyre

  • 3 szelet sült hús (pl. maradék)
  • 4 db főtt tojás
  • 0.5 fej jégsaláta
  • 3 db csemege uborka
  • 2 db édes alma
  • 1 db kisebb gránátalma

Öntet hozzávalói:

  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál méz
  • őrölt fehér bors
  • csipet só

Elkészítés

A hússzeleteket klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk bele lisztbe.

Egy teflon serpenyőbe hevítsünk fel kb. 0,5 dl olajat, majd pár perc alatt, mindkét oldalát süssük szép pirosra. Ezután hűtsük ki teljesen, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (pl. a maradék sült húst is felhasználhatjuk)

A tojásokat főzzük keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel cikkekre.

Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint. Az uborkát vékonyan szeleteljük fel. A gránátalmát magozzuk ki egy kanál segítségével úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele.

A jégsalátát csipkedjük bele egy tálba, majd adjuk hozzá az almát, az uborkát, és a sült húst. Ezután kézzel forgassuk össze.

Az öntet hozzávalóit keverjük simára, és öntsük rá a tálban lévő húsos-salátás keverékre, majd óvatosan forgassuk össze, hogy az öntet mindenhol bevonja.

Tálaláskor tegyük a salátát egy tányérra, majd helyezzük rá a cikkekre vágott tojást, szórjuk meg a gránátalma maggal, és úgy kínáljuk.


Hússaláta recepthez kapcsolódó receptek

Hússaláta

Hússaláta

Pl. maradék sült hús felhasználására is remek alkalom elkészíteni ezt az egyszerű, ám igen finom salátát.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés