Húsvéti fonott kalács koszorú recept

Húsvéti fonott kalács koszorú
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

150 perc

Megnézték:
774

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Puha, foszlós finomság. Nem csak a gyerekek kedvence lesz.

8 személyre

  • 60 dkg liszt
  • 0.5 kávéskanál só
  • 3 dkg friss élesztő
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás sárgája
  • 5 dkg margarin
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 teáskanál tej a lekenéshez

Elkészítés

Az élesztőt belemorzsoljuk a meleg, de nem forró tejbe és meghintjük 1 evőkanál cukorral. Hagyjuk felfutni.

Közben egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sót, amit egy kevés liszttel betakarunk, hogy ne érintkezzen majd közvetlenül az élesztővel. Hozzáadjuk a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a margarint és a tojások sárgáját.

Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát 2 egyenlő nagyságú darabra vágjuk. Egy darabot 3 részre vágunk, ezekből hosszú, hüvelykujjnyi vastag rudakat sodrunk.

A három rúd végeit összefogjuk, összecsípjük, majd hármas fonással nem túl szorosan összefonjuk. A fonás végét is összecsípjük. Koszorúformába hajtjuk, és szépen összeigazítjuk a végeket.

A másik darab tésztával is elvégezzük a formázást.

Sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük és letakarva hagyjuk további 35 percet kelni. Előmelegítjük a sütőt.

A megkelt tésztát vékonyan lekenjük egy tojás sárgája és egy kevés tej keverékével. 180 fokon 25 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.


Húsvéti fonott kalács koszorú recepthez kapcsolódó receptek

Húsvéti fonott kalács koszorú

Húsvéti fonott kalács koszorú

Puha, foszlós finomság. Nem csak a gyerekek kedvence lesz.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés