Húsvéti hamiskás Malakoff-torta - krémes torta recept

Húsvéti hamiskás Malakoff-torta - krémes torta
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
3637

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az új sütim mindenkinek ízlett. Húsvéti meglepetés volt, egyszerű, de mégis finom.

4 személyre

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 csapott evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 csomag Dr Oetker házi krémes krémpor
  • 4 dl tej
  • 12 db babapiskóta (ebből a díszítéshez 6 db)
  • 250 ml tejszín
  • 2 teáskanál porcukor
  • 2 dl kávé
  • 3 evőkanál barna rum (jamajikai)
  • 3 dkg mandulapehely
  • 1 db narancsból nyert narancshéj (csíkokra vágva.)

Elkészítés

A piskótát megsütjük az alapanyagokból, és ha túl vastag lenne, mint az enyém, akkor 2 db tortát is lehet készíteni belőle. Kettévágtam, és félre tettem az egyik felét. A kávéba belekevertem az aromát, és a piskótákat egyenként megmártottam benne. Elosztottam a tortalapon, majd a krémes krémport a tejjel 3 perc alatt keményre felvertem. A piskótára kentem, majd a hűtőbe dermedésig hűtöttem.

A tejszínből, és a cukorból habot vertem, és a csillagcsővel ellátott habzsákból díszítést készítettem, majd a félbevágott babapiskótával díszítettem. Megszórtam mandulával, és mindegyik habrózsa mellé narancshéjából csíkokat vágunk, és díszítjük a piskóta mentén. Behűtve tálaljuk.


Húsvéti hamiskás Malakoff-torta - krémes torta recepthez kapcsolódó receptek

Húsvéti hamiskás Malakoff-torta - krémes torta

Húsvéti hamiskás Malakoff-torta - krémes torta

Az új sütim mindenkinek ízlett. Húsvéti meglepetés volt, egyszerű, de mégis finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés