Húsvéti kalács recept

Húsvéti kalács
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

150 perc

Megnézték:
4720

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag porélesztő
  • 0.5 kiskanál őrölt fahéj
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 kiskanál só
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás

A mázhoz:

  • 15 dkg szeletelt mandula
  • 6 dkg cukor
  • 2 dl tojássárgája
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítés

20 dkg lisztet összekeverünk az élesztővel és a fahéjjal. A vajat, a cukrot és a sót beletesszük a tejbe, és addig melegítjük, amíg a vaj fel nem olvad.

A tejes keveréket hozzáöntjük a fahéjas liszthez, beleütjük a tojásokat, és a maradék lisztet fokozatosan hozzáadva, kézi mixerrel összekeverjük.

A tésztát belisztezett felületen átgyúrjuk, labdát formázunk belőle, majd letakarjuk, és meleg helyen kb. másfél órán át kelesztjük. Ezután még egyszer átgyúrjuk, és 10 percre félretesszük.

Alufóliával kibélelünk 2 nagyobb tepsit. A tésztát 2-4 részre osztjuk, hengerré sodorjuk, és karikát formázunk belőle. Beletesszük a tepsikbe, és újabb 30 percig kelesztjük.

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A mázhoz összekeverjük a mandulát a cukorral és a tojássárgájával. A gyűrűk tetejét átkenjük a tojásfehérjével, majd a mandulás keverékkel, alufóliával letakarjuk (nehogy a mandula megégjen), és 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.


Húsvéti kalács recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés