Húsvéti kókuszos macaron recept

Húsvéti kókuszos macaron
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1771

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az édes kókuszos ízhez nagyon jól illik a kissé savanykás ízű zselés cukor.

4 személyre

  • 3 db egész tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • csipet só
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 30 dkg kókuszreszelék
  • savanykás zselés cukor

Elkészítés

Az egész tojásokat egy keverőtálba tenni, majd hozzáadni a cukrot, a vaníliaaromát és egy csipet sót. Ezután robotgéppel jó habosra keverni.

Amikor már jó habos, akkor óvatosan fakanállal belekeverni a kókuszreszeléket.

Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd teáskanállal kicsit távolabb egymástól, halmokat tenni rá a masszából.

Ezután mindegyik tetejébe belenyomni egy zselés cukrot.

Előmelegített sütőbe, 170 fokon 15-20 perc alatt készre sütni.

A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyni a tepsiben, majd rácsra szedni és teljesen kihűteni.

A kihűlt macaronokat dobozban pár napig tárolhatjuk, így az ünnep előtt már nyugodtan meglehet sütni.


Húsvéti kókuszos macaron recepthez kapcsolódó receptek

Húsvéti kókuszos macaron

Húsvéti kókuszos macaron

Az édes kókuszos ízhez nagyon jól illik a kissé savanykás ízű zselés cukor.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés