Húsvéti koszorú (húsvéti kalács) recept

Húsvéti koszorú (húsvéti kalács)
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1577

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A húsvét nem telik el kalács nélkül, ezért az idén többfélét is készítek. Íme az egyik.

2 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 dl tejföl
  • csipet só
  • 2 db tojássárgája
  • 1 evőkanál langyos tej (szükség szerint)
  • 1 evőkanál tejszínes mogyorós aroma
  • 1 evőkanál jégcukor
  • 1 db tojás a kenéshez
  • 1 dl tej a kenéshez

Elkészítés

A tésztát dagasztógéppel a táljában dagasztom be, és kelesztem 1 órát. 6 cipóba osztom, és kigömbölyítem. 1 órát pihentetem, majd kisodrom a tésztákat 6 csíkba. Kb. 40 cm-re. Két koszorút fonok belőle, majd szilikonos sütőlapra teszem kelni. Ezt 1 órát kelesztem megint, majd lekenem tojással, és megszórom jégcukorral. 170 fokos sütőben 30 percig sütöm. Megkenem tejjel is, és letakarva hagyom a sütőbe kihűlésig.

Tárolás

Sajnos csak 2 napig fogyasztható, mert azután már keményedik. Csak frissen finom.


Húsvéti koszorú (húsvéti kalács) recepthez kapcsolódó receptek

Húsvéti koszorú (húsvéti kalács)

Húsvéti koszorú (húsvéti kalács)

A húsvét nem telik el kalács nélkül, ezért az idén többfélét is készítek. Íme az egyik.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés