Húsvéti krumplitojás - töltött krumpli recept

Húsvéti krumplitojás - töltött krumpli

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
662

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ízletes töltött krumpli húsvétra!

4 személyre

  • 8 db burgonya
  • 0.5 evőkanál rama
  • 1.2 dl tejföl
  • 6 dkg reszelt gouda sajt
  • 2 evőkanál frissen aprított snidling + a tálaláshoz
  • 2 kiskanál dijoni mustár
  • 0.5 kiskanál só
  • 0.25 kiskanál bors
  • tej (tetszőleges)
  • 2 db főtt tojás

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A krumplikat dörzsszivaccsal átdörzsöljük, szárazra töröljük, majd villával 2-3 helyen megszúrjuk, és egy tepsiben 40-50 perc alatt puhára sütjük.

Amikor kissé kihűltek, az aljukat levágjuk, hogy stabilan álljanak. A tetejüket is levágjuk, a belsejüket pedig óvatosan kikanalazzuk úgy, hogy a héj egyben maradjon.

A kivájt krumplihoz hozzáadjuk a Ramát, a tejfölt, a sajtot, a snidlinget, a mustárt, a sót és a borsot, és krumplinyomóval áttörjük. (Ha sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá egy kevés tejet.)

Hozzáadjuk az apróra vágott tojást, a keveréket a kivájt krumplikba kanalazzuk, és 200 °C-os sütőben világosbarnára sütjük. Friss snidlinggel megszórva tálaljuk.


Húsvéti krumplitojás - töltött krumpli recepthez kapcsolódó receptek

Húsvéti krumplitojás - töltött krumpli

Húsvéti krumplitojás - töltött krumpli

Ízletes töltött krumpli húsvétra!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés