Húsvéti pite

Húsvéti pite
4 személyre

  • 15 dkg porcukor + a tetejére
  • 3 db tojás
  • 2 kiskanál vaníliakivonat
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 15 dkg ricotta
  • 15 dkg rizs
  • 6 dkg pirított fenyőmag
  • 6 db réteslap
  • 8 dkg olvasztott vaj + a forma kikenéséhez
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A porcukrot a tojással, a vaníliával, a narancshéjjal és a ricottával összeturmixoljuk. A rizst puhára főzzük, és a fenyőmaggal együtt hozzáadjuk a ricottás keverékhez.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy kivajazott sütőforma aljára fektetünk egy réteslapot úgy, hogy a szélei kilógjanak. A tetejét megkenjük olvasztott vajjal, majd keresztben egy újabb réteslapot fektetünk rá, és azt is megkenjük vajjal. A többi réteslapot is hasonló módon egymásra fektetjük.

A ricottás keveréket a legfelső réteslap tetejére kanalazzuk, a kilógó széleket ráhajtjuk, és megkenjük vajjal. A tésztát 35 percre a sütőbe tesszük, majd kihűlve, porcukorral meghintve tálaljuk.