Húsvéti rózsakoszorú recept

Húsvéti rózsakoszorú
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Karamella

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
623

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szeretettel ajánlom a húsvéti asztalra.

6 személyre

  • A tésztához:
  • 2.5 dl tej
  • 100 gr cukor
  • 0.5 kocka élesztő
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 db tojás +1 tojásfehérje
  • 650 gr liszt
  • 0.5 teáskanál só

A töltelékhez:

  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag epres puding
  • 5 evőkanál kókuszreszelék
  • 50 gr vaj a kenéshez
  • 1 db tojássárgája és 1 evőkanál olaj a kenéshez

Elkészítés

Egy tálban tesszük 1 dl meleg tejet, 1 ek cukor, és az élesztőt hogy felfusson (kb. 5 perc), majd adjuk hozzá az olajat, az 1 tojást, 1 tojásfehérjét, sót, lisztet, és alaposan dagasszuk össze a tésztát, majd hagyjuk kelni kb. 40 percet.

Eközben elkészítjük a tölteléket. Egy edénybe tegyünk 4 dl tejet 5 evőkanál cukorral rakjuk a tűzhelyre forrni. Közben egy habverővel keverjünk el 1 dl tejet, 1 csomag eper pudinggal, majd adjuk a forralt tejhez, és főzzük, amíg be nem sűrűsödik, elzárjuk a gázt, és adjunk hozzá 5 evőkanál kókuszreszeléket. Hagyjuk kihűlni.

Amikor a tészta már megkelt, osszuk 3 részre. Mindhárom részt nyújtsuk téglalap alakúra, majd kenjük meg a lehűtött pudinggal és tekerjük fel mint a bejglit. Három hosszú rudat kapunk, amit beszórunk egy kevés liszttel, majd csavarjuk össze a három rudat. Tegyük vajjal kikent sütő formába (átmérője 26-28 cm).

Kenjük le olvasztott vajjal, és hagyjuk állni 30 percet.

Ez után keverjünk össze 1 tojás sárgáját, 1 evőkanál olajjal majd kenjük le vele a koszorút. Utána süssük kb. 170 fokon 35-40 percig.


Húsvéti rózsakoszorú recepthez kapcsolódó receptek

Húsvéti rózsakoszorú

Húsvéti rózsakoszorú

Szeretettel ajánlom a húsvéti asztalra.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés