Húsvéti sárga túró recept
|
Beküldő: Olgis Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Húsvét előtti napon már elkészíthető! Ha főtt sonka mellé szeretnénk kínálni, 1-2 kanál cukor kerüljön csak bele. Nagyobb létszámú családoknál felénk 30-40 tojásból is készítik... A lecsepegő írót megihatjuk, tápláló és finom..
- 1 liter tej
- 10 db tojás
- 8 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg mazsola
- 2 db fahéjrúd
Elkészítés
A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a fahéjjal felforrósított tejhez, és addig főzzük, keverjük, amíg össze nem kapja, túrószerű nem lesz.
Vigyázni kell, mert hamar kifut! Állandóan kevergetjük, oda ne kozmáljon.
A felszeletelt mazsola a végén kerül bele nálam legalábbis. Aranymazsolát vagy áfonyát használok. Lehet vegyesen is. A fahéj rudat a végén kivesszük.
Ilyenkor már előkészítünk egy gömbölyű tésztaszűrőt, konyharuhával kibélelve egy tál tetején. Ebben fog lecsepegni a tejsavó. Ezt meg lehet inni, nagyon tápláló, és ízletes.
A konyharuhát szorosan összekötjük, és kiakasztjuk csepegni. Pár óra múlva összeáll gömbbé, és szeletelhető.
Húsvéti sárga túró recepthez kapcsolódó receptek
