Húsvéti sárgatúró recept

Húsvéti sárgatúró
4.5 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
zoya12

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
14880

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez az étel a szabolcsi húsvéti hagyományokhoz kötődik. Szinte nincs is olyan ház ezen a vidéken, ahol ne készítenék el az ünnep alkalmából ezt a finomságot. Édesanyám receptje a következő:

6 személyre

  • 20 db tojás
  • 45 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipetnyi só
  • ízlés szerint mazsola
  • 2 l tej

Elkészítés

A 20 db tojást mossuk meg és egy tálba törjük fel, majd dolgozzuk el mixerrel.

A tejet tegyük oda főni. Amikor már meleg és gőzöl tegyük bele a cukrot és egy csipetnyi sót.

Amikor a tej felforrt, állandó keverés mellett öntsük bele a tojást. Addig főzzük - folyamatosan kevergetve - míg "túrókás" nem lesz és letisztul, szinte vízszerű lesz a leve.

Mikor majdnem kész, tegyük bele a vaníliát! Amikor levettük a tűzről, összekeverjük a mazsolával (ezt nem muszáj beletenni).

Egy edény tetejére terítsünk olyan kendőt, amin keresztül le tud majd csöpögni. Öntsük a kendőbe a túrót és fogjuk össze a kendő végeit, mintha batyut készítenénk. Jól rázzuk össze és hideg vizes kézzel nagyon alaposan nyomkodjuk is össze, hogy összetapadjon a túró. Kössük fel a batyut és csöpögtessük le.

Amikor érezhetően lehűlt, minden bizonnyal kicsöpögött a leve is. Ez igénybe vehet pár órát, de a legbiztosabb, ha egy éjszakát hagyjuk pihenni.

Igazán finom húsvéti különlegesség, de más alkalomra is készíthetjük. Ízlés szerint változtatható a cukor mennyisége. Több cukorral finom édesség, kevesebb cukorral a sonka és a tojás mellé kiváló szendvicstartozék és vendégváró.


Húsvéti sárgatúró

Húsvéti sárgatúró

Ez az étel a szabolcsi húsvéti hagyományokhoz kötődik. Szinte nincs is olyan ház ezen a vidéken, ahol ne készítenék el az ünnep alkalmából ezt a finomságot. Édesanyám…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Húsvéti sárgatúró recepthez

lászloné - 2013. március 30.
nagyon finom. csak arra ügyeljen mindenki hogy az igazi házi tejböl készül és nem zacskos vagy dobozosbol, nem is túdom ellehet e késziteni belölúk.
Vidra Márta - 2012. április 07.
Nagyon finom. Én évek óta mindig elkészitem Húsvétra a családom is imádja. Most készitettem 4 liter tejből és 30 db tojásból. Kellemes Húsvéti Ünnepeket kivánok.
babócka - 2012. április 06.
Egyet kell értsek az előttem szólókhoz és persze a sárga túró beküldőjéhez!! Az én gyerekeim is már alig várják, hogy készen legyen. Mivel én is szabolcsi vagyok ez ki sem maradhat az ünnepi asztalról! Örülök neki, hogy már ez is felkerült és végre egy olyan különlegesség amire mi szabolcsiak büszkék vagyunk!!! Csak ajánlani tudom minden kedves háziasszonynak!! Kellemes Húsvéti Ünnepeket!!!
klepcsa - 2012. április 05.
Én még soha életemben nem csináltam és nem is ettem. Valahogy nem is hallottam róla csak mostanában.Biztosan nem rég terjedt el.
Pál Ferencné - 2012. április 05.
Csak ajánlani tudom mindenkinek sárgatúrót. A fárjem minden évben elkészíti hisz nagyon egyszerü az elkészítése. A vendégeknek is nagyon izlik ez a küköleges finomság. Icus.
kenyu - 2010. március 01.
Imádom:) Már alig várom,hogy egyek újra:)))