Húsvéti sonka madeiraszósszal recept

Húsvéti sonka madeiraszósszal
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

220 perc

Megnézték:
1534

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Édes borral locsolgatott húsvéti sonka recept

8 személyre

  • 1 db csontos füstölt sonka
  • 0.4 dl olívaolaj
  • 15 dkg panko morzsa (vagy friss zsemlemorzsa)
  • 40 dkg barna cukor
  • 1 dl dijoni mustár
  • 7.5 dl madeira (édes bor)

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. A sonka bőrét eltávolítjuk (ügyelve arra, hogy kevés zsiradékot vágjunk le), majd a sonkát átlósan bevagdossuk, és egy rácsos tepsibe helyezzük. Meglocsoljuk 7,5 dl vízzel, és 2 órán át sütjük.

Közben az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a zsemlemorzsát. A barna cukrot elkeverjük a mustárral.

A mustáros keverék felével megkenjük a sonkát, majd 1 órára visszatesszük a sütőbe, és a hőmérsékletet 180 °C ra növeljük. (Ha a tepsiben kevés a folyadék, önthetünk hozzá 1-2 dl vizet.)

A sonkát ismét kivesszük a sütőből, és a sütő hőmérsékletét 210 °C-ra növeljük. A sonkát megkenjük a maradék mustárral, megszórjuk a morzsával, és addig sütjük, míg a morzsa meg nem pirul. A sütőből kivéve 20 percet állni hagyjuk.

A pecsenyelé felszínéről eltávolítjuk a zsiradékot, a bort a tepsibe öntjük, két gázrózsán hevíteni kezdjük, és közben a lesült részeket felkapargatjuk.

A szószt kb. 15 percig forraljuk, majd egy muszlinkendőn vagy nagyon sűrű szűrőn keresztül szószosedénybe öntjük. A sonkát felszeleteljük, és a szósszal meglocsolva tálaljuk.


Húsvéti sonka madeiraszósszal recepthez kapcsolódó receptek

Húsvéti sonka madeiraszósszal

Húsvéti sonka madeiraszósszal

Édes borral locsolgatott húsvéti sonka recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés