Húsvéti sós kalács recept

Húsvéti sós kalács
5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Dittke

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
35400

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Igazi húsvéti fonott kalács!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 7 dkg kristálycukor
  • 3 dkg só
  • 2 db tojás
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés

10 dkg lisztből, cukorból, élesztőből, 1-2 dl tejből kovászt készítünk. Ha kész, hozzáöntjük a liszthez, és a többi anyaggal együtt jól kidolgozzuk. Meleg helyen 1-1,5 órát keleszjük. (Én kelesztőtálba tettem és bedugtam az ágynemű közé) Ha megkelt, átszellőztetjük( átgyúrjúk), kétfelé vesszük, mert két rúd lessz belőle.

Egyik adagot annyi felé vesszük, ahányas fonatot akarunk (3-5-6). Megfonjuk és zsírozott tepsibe tesszük és mégegyszer kelesztjük (kb. fél óra). Tojássárgával megkenjük és 170-180 fokon sütjük. Ha hirtelen sül, sütőpapírt tegyünk rá. Húsvéti sonkához isteni finom!


Húsvéti sós kalács recepthez kapcsolódó receptek

Húsvéti sós kalács

Húsvéti sós kalács

Igazi húsvéti fonott kalács!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Húsvéti sós kalács recepthez

kci958 - 2014. április 21.
Tavaly csináltam meg először és idén újra elővettem. Fantasztikusan jól sikerült egy évvel ezelőtt és most is. Annyi volt csak a különbség, hogy az élesztőt langyos cukros tejben felfuttattam, a sót a liszthez kevertem. Mélyedést alakítottam a liszt közepébe, oda beleütöttem a tojásokat, az olajat, majd amikor felfutott az élesztő azt is ide középre öntöttem, a tetejére szórtam egy kis lisztet és pár percet még vártam, majd az egészet összedolgoztam a maradék tejjel. Tényleg egyszerű és isteni finom! Köszönöm a receptet!
thumb
Dittke - 2011. augusztus 12.
Biztos vagyok benne hogy menni fog, csak akarni kell!! Nem olyan bonyolult!
bankiani - 2011. augusztus 12.
Hü ez gyönyörü, biztos ennék belőle, én nem tudok ilyen szépet sütni!