Huszárcsók

Huszárcsók

Ez a huszárcsók recept még a mamám konyhájából való, régi, jól bevált recept.

4 személyre

  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg lapmandula
  • 2 db tojásfehérje habbá verve
  • 3 dl házi készítésű hígabb baracklekvár
  • porcukor a szóráshoz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A lapmandulát kivéve a többi anyagot géppel összedolgozzuk és behűtjük 1 napra. Másnap egyforma gombócokat formázunk belőle, kb. dió nagyságúaakat vagy nagyobbakat. A közepét ujjal benyomjuk és a tojáshabba forgatjuk, utána pedig a mandulaforgácsba.

Sütőtepsibe egymástól kellő távolságba rakjuk őket. 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, 25 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha kész, kihűtjük és a mélyedéseket baracklekvárral megtöltjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Ebből a mennyiségből 24-26 db lesz.