Huszonötös ischler recept

Huszonötös ischler
3 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Nagy Andrea

Nehézség:

Elkészítési idő:

150 perc

Megnézték:
2059

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A hozzávalók mennyisége miatt könnyen megjegyezhető recept, ezért adtam neki a huszonötös ischler nevet. Savanykás lekvárral (málna, ribizli) az igazi, de sárgabarackkal is nagyon finom.

10 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg dió
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

A tésztát összegyúrás után fél órát hűtőben pihentetem, majd kinyújtom félcentisre és kiszaggatom kb. 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval.

Közepes hőfokon (170 fok) kb. 10 percig sütöm (a tészta először feljön, majd visszatöpped a sütőben). Ha a korongocskák kihűlnek, egy-egy teáskanál lekvárral összeragasztgatom őket, végül csokimázzal megkenem a tetejüket.

Egy nap kell, hogy megpuhuljon a tészta, és omlós legyen az ischler. Az egy teáskanálnyi lekvártól nagyon puha, szinte olvad a szájban. Ha valaki nem szereti így eláztatni a tésztát, használjon kevesebb lekvárt.

Kb. 30 db sütemény lesz ebből az adagból.


Huszonötös ischler recepthez kapcsolódó receptek

Huszonötös ischler

Huszonötös ischler

A hozzávalók mennyisége miatt könnyen megjegyezhető recept, ezért adtam neki a huszonötös ischler nevet. Savanykás lekvárral (málna, ribizli) az igazi, de sárgabarackkal is nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés