Ibolyadzsem recept

Ibolyadzsem
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
545

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Érezni az illatos ibolya ízét, egy kis citromos beütéssel, és a bőséges cukormennyiség ellenére sem mondható túl édesnek a dzsem.

2 személyre

  • 0.5 literes edény púpozva ibolyával
  • 6 dl víz
  • 0.5 db citrom leve
  • 40 dkg cukor
  • 1 csomag Knorr dzsemesítő

Elkészítés

Egy fél literes edényt szedjünk tele illatos, száráról lecsipkedett, minél sötétebb színű ibolyával. (ne nyomkodjuk bele az edénybe, csak úgy lazán)

Ezután tegyük bele egy nagyobb tálba.

A vizet forraljuk fel, majd öntsük a tálban lévő ibolyára. Ezután keverjük össze, kicsit nyomkodjuk le a virágokat hogy mindenhol érje a forró víz, majd hagyjuk legalább két órán át ázni.

Ezután szűrjük le a vizet, melynek a színe ekkorra már az ibolyától sötétkékes lesz. (én a szűrűben lévő virágokat kanállal alaposan megnyomkodtam, hogy majdnem száraz legyen)

Ezután öntsük egy edénybe a sötét színű levet, majd keverjük hozzá a citromlevet. Ekkor a víz szép lilás színűre változik a citromlétől.

Keverjük hozzá a cukrot, majd kevergetve melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a dzsemesítőt. Addig keverjük, hogy teljesen feloldódjon, majd tegyük vissza a tűzre, újra forraljuk fel, és főzzük még 1-2 percig.

Ezután a forró, de még eléggé folyékony dzsemet töltsük sterilizált üvegekbe, zárjuk le a tetejét, majd tegyük száraz dunsztba, és úgy hagyjuk teljesen kihűlni. (mire teljesen kihűl, egy zselés állagú dzsemet kapunk)


Ibolyadzsem recepthez kapcsolódó receptek

Ibolyadzsem

Ibolyadzsem

Érezni az illatos ibolya ízét, egy kis citromos beütéssel, és a bőséges cukormennyiség ellenére sem mondható túl édesnek a dzsem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés