Ibolyás palacsinta recept

Ibolyás palacsinta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
180

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Tálaláskor csakis porcukorral szórtam meg, mivel szerintem így magában olyan finom, hogy kár lett volna töltelékkel elrontani a palacsintaevés élvezetét.

4 személyre

  • kb. 16 db palacsintához:
  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás (nagy)
  • 2 teáskanál cukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • csipet só
  • pár csepp citromlé
  • 1 evőkanál olaj
  • 8 dkg tejföl
  • 1 dl tej
  • 3 csokornyi ibolya
  • a sütéshez kb. 2 ek olaj

Elkészítés

Az ibolya szárát csipkedjük le, majd tegyük egy szűrőbe, és folyó víz alatt mossuk meg. Ezután alaposan csepegtessük le, majd terítsük rá papírtörlőre, hogy az összes nedvességet felszívja.

Egy tálba tegyük bele a liszt és az olaj kivételével a többi hozzávalót, majd keverjük alaposan össze.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük simára. Keverés közben adjuk hozzá az olajat is.

A palacsintasütőt kenjük ki olajjal, és kanalazzunk bele kisebb halmokat a masszából, majd szórjuk meg ízlés szerint ibolyával. Amikor a kis palacsinták alja már szép pirosra sült, egy gyors mozdulattal fordítsuk át a tésztát, majd süssük egy-két pillanatig.

Ezután a megsült palacsintákat tegyük papírtörlőre, majd a maradék palacsintatésztával is így járjunk el.

Tálalás előtt helyezzük tányérra az ibolyás felével felfelé a palacsintákat, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk.


Ibolyás palacsinta recepthez kapcsolódó receptek

Ibolyás palacsinta

Ibolyás palacsinta

Tálaláskor csakis porcukorral szórtam meg, mivel szerintem így magában olyan finom, hogy kár lett volna töltelékkel elrontani a palacsintaevés élvezetét.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés