Illatos bárányhús spenóttal recept

Illatos bárányhús spenóttal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
998

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a csábító curry a csilitől inkább csak kellemesen csípős lesz, mintsem tüzes. Indiai módra, basmati rizzsel, chapattival és frissen készített paradicsomos-uborkás chutneyval (indiai mártással) tálalva rendkívül egészséges.

4 személyre

  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 db apróra vágott vöröshagyma
  • 4 db összezúzott fokhagymagerezd
  • 1 db meghámozott és összevágott gyömbérdarab (5 cm-es)
  • 1 db kicsumázott és felszeletelt piros csilipaprika
  • 2 kiskanál őrölt fűszerpaprika
  • 2 kiskanál őrölt kömény
  • 2 kiskanál őrölt koriander
  • 0.5 kiskanál őrölt fahéj
  • 8 db zöld kardamom magja összezúzva
  • 2 db babérlevél
  • 2.25 dl zsírszegény natúr joghurt
  • 1.5 dl víz
  • 45 dkg kockára vágott sovány, kicsontozott bárányhús
  • 2 db nagy, darabolt paradicsom
  • 22.5 dkg friss bébiparaj
  • 4 evőkanál felaprított friss korianderzöld
  • néhány szál friss koriander a díszítéshez
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

Egy nagy lábasban felforrósítjuk az olajat. Beledobjuk a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd gyakori kevergetés mellett a kétféle hagymát aranysárgára pirítjuk.

Hozzáadjuk a csilit, a fűszerpaprikát, a köményt, a koriandert, a fahéjat, az összezúzott kardamommagot, a babérlevelet és a borsot. Közepes lángon gyorsan összekeverjük, majd hozzáöntjük a joghurtot és a vizet. Beletesszük a kockára vágott bárányhúst, jól elkeverjük, majd lefedjük a lábast, és 1 óra 15 percig csendesen főni hagyjuk, amíg a hús megpuhul.

Beletesszük a paradicsomot, a spenótot és a felaprított friss korianderzöldet. Időnként megkeverve néhány percig főzzük, amíg a paradicsom megpuhul, és a spenót megfonnyad. Kivesszük a babérlevelet. Korianderhajtásokkal díszítve tálaljuk.

Tipp:

Az alap curryszószban megfőzhetünk más húsokat és zöldségeket is. A felkockázott, bőr nélküli csirke- és pulykamellfilé éppen olyan finom, mint a sovány, kicsontozott sertésborda. Lassú tűzön 40 perc alatt megpuhul. A vegyes zöldség curry – félbe vágott újburgonyából, karfiolrózsából, felszelt sárgarépából és paszternák darabokból – szintén nagyon ízletes. Összesen 67,5 dkg zöldség kell hozzá; főzési ideje30 perc. Paradicsomos saláta A curryhez kínáljuk. 4 hosszúkás paradicsomot, 1/2 uborkát, 1 kis vöröshagymát, 1 kicsumázott, zöld húsú csilipaprikát és 4 evőkanál friss korianderzöldet apróra vágunk és összekeverünk.

Miért egészséges?

A kardamom segíthet megszüntetni az emésztési problémákat, például a székrekedést, a széltolulást, a gyomorgörcsöket és a böfögést, valamint megakadályozza a gyomorsav visszaáramlását a nyelőcsőbe.

A recept tápértéke:

Energia 325 kcal, zsír 19 g (ebből telített 7 g), fehérje 28 g, szénhidrát 11 g, nátrium 219 mg (só 0,54 g), élelmi rost 2,5 g., Jó káliumforrás (1000 mg)


Illatos bárányhús spenóttal

Illatos bárányhús spenóttal

Ez a csábító curry a csilitől inkább csak kellemesen csípős lesz, mintsem tüzes. Indiai módra, basmati rizzsel, chapattival és frissen készített paradicsomos-uborkás chutneyval (indiai…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés