Illatos krémes birs leves recept

Illatos krémes birs leves
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Angels85

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
16969

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az egyik kedvenc gyümölcsöm a birsalma és a szósz után kitaláltam, hogy mi lenne ha nem szószt csinálnék, hanem levest. Így összeszedtem mindent a konyhában, amit találtam és így készült ez a könnyű és finom leves. Sajna nem csészében tálaltam, mivel még nem sikerül beszereznem a konyhába.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db nagyobb birsalma
  • 6 evőkanál cukor (ízlés szerint változik)
  • 1 liter víz
  • 1 púpos evőkanál tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint: fahéj rúd, vanília rúd, citrom héj, narancs héj, szegfűszeg
  • 1 csipet só

Elkészítés

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, felszeleteljük, majd a sóval, 2 evőkanál cukorral a vaníliás cukorral, és a fűszerekkel ízesített vízben puhára főzzük.

Amikor a gyümölcs megpuhult, kivesszük a fűszereket, az almákat bot mixerrel pépesítjük vagy ha nincs bot mixerünk akkor leves szitán áttörjük, és visszatesszük a tűzre. Felengedjük a tejjel és a tejszínnel, s miután felforrt, belekeverjük a tejfölben elhabart lisztet. Vigyázzunk, hogy ne legyen csomós! Ha szükséges még cukorral édesítjük. Az elkészült levest csészékbe szedjük és langyosan tálaljuk.

Készítette: Földi Anikó


Illatos krémes birs leves recepthez kapcsolódó receptek

Illatos krémes birs leves

Illatos krémes birs leves

Az egyik kedvenc gyümölcsöm a birsalma és a szósz után kitaláltam, hogy mi lenne ha nem szószt csinálnék, hanem levest. Így összeszedtem mindent a konyhában, amit találtam és így készült ez a könnyű és finom leves. Sajna nem csészében…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Illatos krémes birs leves recepthez

gyongykata - 2015. október 02. 12345
Elkészítettem a receptet. A gyümölcsöt mixeljük, vagy legyen benne a főzőlé is, és mennyi?Fontos a sűrűség miatt. Szerintem nem kell bele a tejfölös liszt. Nagyon fehér lett a színe, és valami mélyebb íz még jó lenne bele, de az ízkompozíció egyébként nagyon jó. Citrusok héja nagyon találó.