Indiai burgonyapogácsák recept

Indiai burgonyapogácsák

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2572

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Indiában ezt az ételt tik tikinek hívják, és forrón vagy hidegen menta chutneyval, ketchuppal vagy édes tamarind szósszal teához szolgálják fel.

4 személyre

  • 50 dkg burgonya
  • 1 db közepes fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál garam masala (indiai fűszerkeverék)
  • 1 csomó korianderzöld
  • 3 evőkanál növényi olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 0.25 kiskanál csilipor
  • 0.5 db citrom
  • tetszés szerint menta chutney ketchup vagy tamarindszósz

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és puhára főzzük.

A hagymát megtisztítjuk és egy kétrét hajtott papírtörlőre lereszeljük. A hagyma levét kinyomkodjuk és a visszamaradt masszát a csiliporral, a garam masalával és egy csipet sóval együtt beletesszük egy tálba.

A citromot kifacsarjuk, és 2 evőkanál citromlét a hagymához adunk. A koriandert megmossuk és szárazra töröljük. Néhány ágat félreteszünk, a többinek a leveleit felaprítjuk és a tálba szórjuk.

A megfőtt, lecsöpögtetett burgonyát a hagymához adjuk, a masszát nagyjából összedolgozzuk, és 8, egyenként 5 cm átmérőjű pogácsát formázunk belőle.

Az olajat és a vajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, és a burgonyapogácsákat mindkét oldalukon 2–3 perc alatt aranybarnára sütjük.

A kisütött burgonyapogácsákat papírtörlőn lecsepegtetjük, és korianderlevelekkel díszítve, ízlés szerint menta chutneyval, ketchuppal vagy tamarind szósszal forrón tálaljuk. A burgonyapogácsákat ki is hűthetjük, és később hidegen fogyaszthatjuk.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN (2 BURGONYAPOGÁCSA): 194 kcal/815 kJ energia, 21 g szénhidrát, 3 g fehérje, 12 g zsír (ebből3 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok és E-vitamin


Indiai burgonyapogácsák recepthez kapcsolódó receptek

Indiai burgonyapogácsák

Indiai burgonyapogácsák

Indiában ezt az ételt tik tikinek hívják, és forrón vagy hidegen menta chutneyval, ketchuppal vagy édes tamarind szósszal teához szolgálják fel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés