Indiai burgonyapogácsák

Indiai burgonyapogácsák

Indiában ezt az ételt tik tikinek hívják, és forrón vagy hidegen menta chutneyval, ketchuppal vagy édes tamarind szósszal teához szolgálják fel.

4 személyre

  • 50 dkg burgonya
  • 1 db közepes fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál garam masala (indiai fűszerkeverék)
  • 1 csomó korianderzöld
  • 3 evőkanál növényi olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 0.25 kiskanál csilipor
  • 0.5 db citrom
  • tetszés szerint menta chutney ketchup vagy tamarindszósz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és puhára főzzük.

A hagymát megtisztítjuk és egy kétrét hajtott papírtörlőre lereszeljük. A hagyma levét kinyomkodjuk és a visszamaradt masszát a csiliporral, a garam masalával és egy csipet sóval együtt beletesszük egy tálba.

A citromot kifacsarjuk, és 2 evőkanál citromlét a hagymához adunk. A koriandert megmossuk és szárazra töröljük. Néhány ágat félreteszünk, a többinek a leveleit felaprítjuk és a tálba szórjuk.

A megfőtt, lecsöpögtetett burgonyát a hagymához adjuk, a masszát nagyjából összedolgozzuk, és 8, egyenként 5 cm átmérőjű pogácsát formázunk belőle.

Az olajat és a vajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, és a burgonyapogácsákat mindkét oldalukon 2–3 perc alatt aranybarnára sütjük.

A kisütött burgonyapogácsákat papírtörlőn lecsepegtetjük, és korianderlevelekkel díszítve, ízlés szerint menta chutneyval, ketchuppal vagy tamarind szósszal forrón tálaljuk. A burgonyapogácsákat ki is hűthetjük, és később hidegen fogyaszthatjuk.