Indiai csirke spenóttal recept

Indiai csirke spenóttal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
3396

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az ízletes indiai csirkés fogás paradicsommal, spenóttal és különböző fűszerekkel egyetlen edényben készül. Forró naan kenyérrel kínálják

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 vékony szelet friss gyömbérgyökér
  • 2 db érett paradicsom
  • 4 db csirkemellfilé (egyenként kb. 18 dkg)
  • só és fekete bors
  • 1.5 dl sűrű tejszín
  • 4 szelet naan kenyér
  • 20 dkg zsenge spenót
  • 0.5 kiskanál koriander (őrölve)
  • 0.25 kiskanál garam masala
  • 0.25 kiskanál csilipor
  • 0.5 kiskanál őrölt kurkuma
  • 0.5 kiskanál őrölt köménymag

Elkészítés

Egy nagy lábosban felforrósítjuk az olajat. A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, és az olajban megpirítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk és az olajba dobjuk.

A gyömbért megtisztítjuk, összevágjuk, és a fűszerekkel együtt a lábosba tesszük. Kb. egy percig pirítjuk, míg a hagyma aranybarna nem lesz.

A paradicsomot megmossuk, durvára összevágjuk, és a lábosba tesszük. Alacsony hőfokon kb. 7 percig főzzük, míg a leve el nem fő.

Közben a csirkemellfiléről levagdossuk a hártyákat, és a húst kis darabokra vágjuk.

A grillsütőt előmelegítjük a lepények számára. Amint a paradicsom besűrűsödött, magasabb hőfokra állítjuk a tűzhelyet. A lábosba tesszük a csirkehúst, és kevergetve addig sütjük, míg kifehéredik. Sóval és borssal ízesítjük, beletesszük a tejszínt, és az egészet kb. 6 percig pároljuk.

A lepényeket a grillsütőbe tesszük. A spenótot leöblítjük, szárazra töröljük, és a csirkéhez keverjük. Összenyomkodjuk és megforgatjuk, míg össze nem esik. Amint az étel felforrt,a lábost levesszük a tűzhelyről. Meleg lepénnyel tálaljuk.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 1010 kcal/4242 kJ energia, 85 g szénhidrát, 55 g fehérje, 53 g zsír (ebből 14 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok és E-vitamin


Indiai csirke spenóttal

Indiai csirke spenóttal

Az ízletes indiai csirkés fogás paradicsommal, spenóttal és különböző fűszerekkel egyetlen edényben készül. Forró naan kenyérrel kínálják

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Indiai csirke spenóttal recepthez

thumb
ibi1950 - 2011. augusztus 05.
Igen gusztusos, és nem is olyan bonyolult ez az indiai csirke. Valószínű, hogy el fogom készíteni. T. receptvarázs! Amennyiben lehetséges a naan kenyérről egy kicsit többet megtudni, esetleg receptet, vagy hol lehet beszerezni. Köszönettel: ibi1950.