Indiai fűszeres csirke recept

Indiai fűszeres csirke
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
1567

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


8 személyre

  • 7 dkg mazsola
  • 6 dkg darabolt mandula
  • 80 ml extra szűz olívaolaj
  • 2 db egész csirke 10-10 darabra vágva (kb. 1.75 kg/db)
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 db piros húsú kaliforniai paprika kis kockára vágva
  • 4 teáskanál currypor
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 teáskanál só
  • 1 kg darabolt konzerv paradicsom
  • párolt rizs köretnek

Elkészítés

A sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozaton) előmelegítjük. Kis tálba öntünk 125 ml forró vizet, és 10 percig áztatjuk benne a mazsolát, hogy megpuhuljon. Addig a mandulát tepsibe szétterítve szép aranybarnára pirítjuk (5 perc).

Nagy serpenyőben, mérsékelt tűzön felforrósítjuk az olajat. A húsokat megforgatjuk a lisztben, a fölösleget lerázzuk róluk, majd mindkét oldalukat 4-4 perc alatt aranybarnára sütjük. Azután egymás mellé, a tepsibe rakjuk a csirkedarabokat.

A serpenyőben puhára fonnyasztjuk a kétféle hagymát (5 perc), majd hozzáadjuk a paprikát is (4 perc), és addig sütjük, míg az utóbbi kívül ropogós nem lesz, de belül lédús marad. A sült zöldségekhez keverjük a curryport, a kakukkfüvet és a sót, további 1 percig hevítjük, majd belerakjuk a paradicsomot és a mazsolát az áztatóvízzel együtt, azután felforraljuk.

Az így kapott sűrű, zöldséges-mazsolás lével megöntözzük a tepsibe rakott húsokat, majd alufóliával lefedve 30 percre a sütőbe tesszük, hogy jól átsüljenek. Pirított mandulával meghintve, rizskörettel tálaljuk.

Adagonként: 547 kcal (2290 kJ), 43 g fehérje, 35 g zsiradék (ebből 10 g telített zsírsav), 16 g szénhidrát (ebből 6 g cukor), 546 mg nátrium, 4 g rost


Indiai fűszeres csirke recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés