Indiai fűszeres csirke recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 100 perc
Megnézték: |
- 7 dkg mazsola
- 6 dkg darabolt mandula
- 80 ml extra szűz olívaolaj
- 2 db egész csirke 10-10 darabra vágva (kb. 1.75 kg/db)
- 4 evőkanál finomliszt
- 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 db piros húsú kaliforniai paprika kis kockára vágva
- 4 teáskanál currypor
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 teáskanál só
- 1 kg darabolt konzerv paradicsom
- párolt rizs köretnek
Elkészítés
A sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozaton) előmelegítjük. Kis tálba öntünk 125 ml forró vizet, és 10 percig áztatjuk benne a mazsolát, hogy megpuhuljon. Addig a mandulát tepsibe szétterítve szép aranybarnára pirítjuk (5 perc).
Nagy serpenyőben, mérsékelt tűzön felforrósítjuk az olajat. A húsokat megforgatjuk a lisztben, a fölösleget lerázzuk róluk, majd mindkét oldalukat 4-4 perc alatt aranybarnára sütjük. Azután egymás mellé, a tepsibe rakjuk a csirkedarabokat.
A serpenyőben puhára fonnyasztjuk a kétféle hagymát (5 perc), majd hozzáadjuk a paprikát is (4 perc), és addig sütjük, míg az utóbbi kívül ropogós nem lesz, de belül lédús marad. A sült zöldségekhez keverjük a curryport, a kakukkfüvet és a sót, további 1 percig hevítjük, majd belerakjuk a paradicsomot és a mazsolát az áztatóvízzel együtt, azután felforraljuk.
Az így kapott sűrű, zöldséges-mazsolás lével megöntözzük a tepsibe rakott húsokat, majd alufóliával lefedve 30 percre a sütőbe tesszük, hogy jól átsüljenek. Pirított mandulával meghintve, rizskörettel tálaljuk.
Adagonként: 547 kcal (2290 kJ), 43 g fehérje, 35 g zsiradék (ebből 10 g telített zsírsav), 16 g szénhidrát (ebből 6 g cukor), 546 mg nátrium, 4 g rost