Indiai fűszeres csirkenyárs recept

Indiai fűszeres csirkenyárs
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
753

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

  • 50 dkg darált csirkehús
  • 2 evőkanál apróra vágott fokhagyma
  • 2 evőkanál apróra vágott friss gyömbér
  • 1 evőkanál csípős fűszerpaprika
  • 3.5 dkg hámozott mandula
  • 1.5 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál garam masala
  • 0.75 kiskanál őrölt kardamom
  • 0.75 kiskanál őrölt szegfűbors
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • só, bors

Elkészítés

A húst összekeverjük a fokhagymával, a gyömbérrel és a paprikával, és 30 percig állni hagyjuk.

A mandulát forró vízzel leöntjük, 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Összeturmixoljuk a tejszínnel, a fűszerekkel és az enyhén felvert tojásfehérjével, és hozzáadjuk a húsos keverékhez.

Az apróra vágott hagymát olajban kb. 8 perc alatt karamellizáljuk, majd ezt is a csirkéhez adjuk, és az egész keveréket sózzuk, borsozzuk.

A masszát 6 részre osztjuk, nyársak köré formázzuk, majd forró serpenyőben vagy grillen – gyakran forgatva – 4-5 perc alatt szinte feketére sütjük.


Indiai fűszeres csirkenyárs recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés