Indiai rizs mazsolával és fenyőmaggal recept

Indiai rizs mazsolával és fenyőmaggal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1752

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Elronthatatlan - Fogadjunk?

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál mazsola
  • 30 dkg hosszú szemű rizs
  • 2.5 dkg vaj
  • 2 dkg fenyőmag
  • currypor vagy szójaszósz (ízlés szerint)

Elkészítés

A mazsolát 15-20 percre meleg vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük és konyhai törlőkendővel szárazra töröljük. A rizst puhára főzzük, majd leöblítjük, lecsepegtetjük és félretesszük.

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a fenyőmagot, és 2-3 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a rizst és a mazsolát, és folyamatosan kevergetve10 percig főzzük.

Végül beletesszük a curryport vagy a szójaszószt, és alaposan elkeverjük. (Ha szójaszószt használunk, nem szükséges sózni.) Melegen tálaljuk.


Indiai rizs mazsolával és fenyőmaggal recepthez kapcsolódó receptek

Indiai rizs mazsolával és fenyőmaggal

Indiai rizs mazsolával és fenyőmaggal

Elronthatatlan - Fogadjunk?

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés