Ínyenc burgonyaleves vargányával - krémleves recept

Ínyenc burgonyaleves vargányával - krémleves
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1283

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nálunk a vargánya gomba nagyon népszerű, így gyakran készítek leveseket belőle.

4 személyre

  • 20 dkg burgonya
  • 10 dkg ízes vargánya aprított (mirelit)
  • 3 dl zöldségalaplé
  • 1 csomag petrezselyemzöld aprított
  • 6 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csipet cukor
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 csipet őrölt fehér bors

Elkészítés

A burgonyát tisztítás után apró kockákra vágom. A petrezselymet felaprítom. A gombát a mélyhűtőből előveszem, és leöblítem. (Aprított vargányát használok, mert így lehet kapni, és nem kell már szeletelni) 5 dkg-ot félreteszek belőle a feltéthez. A vajat felteszem egy fazékban forrósítani, és a burgonyát, meg a gombát ráteszem pirítani. Sózom, borsozom, és a cukrot, petrezselymet is hozzáadom. 1 evőkanál liszttel megszórom és felöntöm az alaplével. (Ha ez nincs, akkor vízzel, amiben egy leveskockát oldottunk fel)

Puhára főzöm a zöldségeket, és merülőmixerrel pürésítem. A maradék gombát kevés folyékony margarinon puhára dinsztelem állandó keverés mellett, és ez lesz a leves feltétje. Sózom és kevés borsot is szórok rá. A levesbe öntöm a tejszínt, elkeverem, és 3 percig még főzöm, majd tálalom a félretett sült vargányával amit petrezselyemmel is megszórok.


Ínyenc burgonyaleves vargányával - krémleves recepthez kapcsolódó receptek

Ínyenc burgonyaleves vargányával - krémleves

Ínyenc burgonyaleves vargányával - krémleves

Nálunk a vargánya gomba nagyon népszerű, így gyakran készítek leveseket belőle.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés