Ír ragu recept

Ír ragu

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

130 perc

Megnézték:
1371

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 2 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva
  • 50 dkg sárgarépa
  • 5 dl húsalaplé
  • 60 dkg báránylapocka
  • 1 evőkanál kakukkfűlevél
  • 75 dkg burgonya (lisztes fajta)
  • 25 dkg vöröshagyma
  • só, bors

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra (légkeveréses sütőnél 170 °C, gázsütőnél 3. fokozat). Vágjuk a húst falatnyi darabokra. Hámozzuk meg a burgonyát, tisztítsuk meg a hagymát és a répát. Vágjuk a burgonyát és a répát kb. 1/2 cm vastag szeletekre. A hagymát gyaluljuk vastagabb karikákra.

Rakjuk le rétegekben a burgonya, a répa és a hagyma felét egy tűzálló tálba. Közben szórjuk meg a rétegeket sóval, borssal és a zöldfűszerekkel. Rendezzük el a tetején a húst, és azt is fűszerezzük. Ezután rakjuk rá rétegekben, de fordított sorrendben a burgonya, a répa és a hagyma másik felét. Közben fűszerezzük a rétegeket.

Öntsük rá az alaplét. Pároljuk a sütőben lefedve kb. 2 óra hosszat. Forrón tálaljuk.

Tipp:

Ha laktatóbb ragut akarunk készíteni, ne lapockát, hanem nyakat használjunk. Ez zsírosabb, ezért a párolás során jobban megpörkölődik, így intenzívebb lesz az étel íze.

A recept tápértéke:

Adagonként: 540 kcal (2252 kJ), 34 g fehérje,28 g zsír, 38 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés