Isler másképpen

Isler másképpen

Egyszerű, de nagyszerű isler recept, ráadásul ez a süti  garantáltan sokáig eláll.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 25 dkg Ráma margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor (Bourbon vanília)
  • 2 db tojássárgája
  • 25 dkg finomliszt
  • 7 dkg darált dió
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaó

Az islerek összeragasztásához

  • házi meggylekvár

Az islerek bevonásához

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 ek tejszín + vaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A szobahőmérsékletű margarint/vajat elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a darált dióval. Ezután a margarinos keverékhez adagoljuk, összegyúrjuk és hozzáadjuk a kakaót, majd összedolgozzuk. Cipókat formázunk, és folpackba csomagolva 30 percig hűtőben pihentetjük.

A kakaós tésztát kinyújtjuk, formákkal kiszúrjuk és kisütjük. Valamilyen savanykás lekvárral (pl. meggylekvár) megkenjük, és összeillesztünk egy-egy korongot. Vízgőz felett megolvasztunk kb. 10 dkg étcsokoládét, majd egy-két evőkanál tejszínnel és olvasztott csokoládéval megkenjük az összeragasztott korongokat.