Isler recept

Isler

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
95

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az egyik legfinomabb, jól ismert édesség az ISLER. Nem lehet nem szeretni ezt a csokoládéba mártogatott, lekvárral töltött, puha-omlós tésztakorongot! :) Mennyei finom, könnyű elkészíteni. Mindenki figyelmébe ajánlom!

6 személyre

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg ráma margarin (hideg)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db citrom leve + lereszelt héja (kisebb méretű)
  • 1 csipet só
  • lekvár (bármely ízű)

Mártogatni:

  • 170 g étcsoki
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés

Elkészítés: (Az én kiszúrom átmérője: 7,5 cm, és a 6 személyre számolt adagból 15 db isler lett.)

1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóit is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk, összegyúrjuk. A tészta cipót folpackba csomagoljuk és kb. 10-15 percre betesszük a hűtőbe pihenni.

2. Egy lisztezett, sík felületen 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, és ízlés szerinti nagyságú pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

3. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk a tésztakorongokat, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 7-8 percig sütjük. Világos színűek maradjanak!

4. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 1-1 darabot lekvárral összeragasztunk.

5. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és hozzákeverjük az étolajat, majd a sütiket belemártogatjuk (vagy leöntjük). Sütőpapírra tesszük és hagyjuk, hogy a csoki megszilárduljon.

6. Lezárható tetejű dobozban tároljuk. (Igazából nekem nagyon hamar megpuhult, elkészítés után 3-4 órával már puha lett)


Isler recepthez kapcsolódó receptek

Isler

Isler

Az egyik legfinomabb, jól ismert édesség az ISLER. Nem lehet nem szeretni ezt a csokoládéba mártogatott, lekvárral töltött, puha-omlós tésztakorongot! :) Mennyei finom, könnyű elkészíteni. Mindenki figyelmébe ajánlom!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés