Islerkarika recept

Islerkarika
1.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gasztrokalauz Herr Ludwig

Nehézség:

Megnézték:
3237

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 14 dkg sima liszt
  • 14 dkg vaj
  • 9 dkg őrölt mandula
  • 7 dkg porcukor
  • csipet só
  • sárgabarack lekvár, rum

Elkészítés

A hozzávalókat tedd keverőtálba, és robotgéppel dolgozd ki simára. A tésztát rakd legalább 2 óráig hűtőbe.

Utána nyújtsd ki lisztezett gyúródeszkán 4 mm vastagságúra. Tésztaszaggatóval szúrjál ki belőle 5-6 centiméteres karikákat. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 perc alatt megsül (cirka)

Hagyd kihűlni. A lapok alját kend be rummal ízesített lekvárral, fedd be egy másik karikával. Csokoládémázzal vond be. A tetejét szeletelt mandulával díszítsd. Tálalás előtt egy napig szárítsd. Sokáig eláll.


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés