Islerkarika

Islerkarika
4 személyre

  • 14 dkg sima liszt
  • 14 dkg vaj
  • 9 dkg őrölt mandula
  • 7 dkg porcukor
  • csipet só
  • sárgabarack lekvár, rum
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A hozzávalókat tedd keverőtálba, és robotgéppel dolgozd ki simára. A tésztát rakd legalább 2 óráig hűtőbe.

Utána nyújtsd ki lisztezett gyúródeszkán 4 mm vastagságúra. Tésztaszaggatóval szúrjál ki belőle 5-6 centiméteres karikákat. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 perc alatt megsül (cirka)

Hagyd kihűlni. A lapok alját kend be rummal ízesített lekvárral, fedd be egy másik karikával. Csokoládémázzal vond be. A tetejét szeletelt mandulával díszítsd. Tálalás előtt egy napig szárítsd. Sokáig eláll.