Istengyalulta tökfőzelék aludttejes habarással recept

Istengyalulta tökfőzelék aludttejes habarással
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
4602

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az istengyalulta töknek több fajtáját ismerjük. Egyik zöldes héjú dinnyére hasonlít, a másik zömök, fehér héjú tökre. Nem kell legyalulni, mert főzés közben pont olyan szeletekre esik szét, mint amilyenre a közönséges főzőtököt szoktuk gyalulni. Ezt a fajtát csak főzelék készítésére használjuk.

4 személyre

  • 1 kg tisztított istengyalulta tök
  • 2 mokkáskanál só
  • 2 mokkáskanál kristálycukor
  • 2 teáskanál 8 %-os ecet
  • 0.5 csokor friss kapor zöldje
  • 1 db közepes fej vöröshagyma
  • 4 dl aludttej
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • kevés só

Elkészítés

A tököt meghámozzuk, kettészeljük, kivájjuk a gyenge, magvas belsejét, a keményebb húsát keresztben 10-15 cm szélesre vágjuk. A só-ecet-kr.cukor keverékével bedörzsöljük, pár pecig állni hagyjuk, közben csomó mentesre keverjük a lisztet az aludttejjel, vagyis elkészítjük a habarást.

A kifacsart tököt az apróra vágott kaporral a forró olajban megpároljuk, amint szálára szétesik, behabarjuk. Hozzáöntjük a töklevet is. Ha nagyon besűrűsödne, kevés vízzel hígítjuk. Lassú hőn felforraljuk, 2-3 percig még forraljuk, kevés sóval tovább ízesítjük. Fürjtojást és cukkinis fasírtgolyót sütünk mellé, vagy tetszés szerinti feltéttel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Istengyalulta tökfőzelék aludttejes habarással recepthez kapcsolódó receptek

Istengyalulta tökfőzelék aludttejes habarással

Istengyalulta tökfőzelék aludttejes habarással

Az istengyalulta töknek több fajtáját ismerjük. Egyik zöldes héjú dinnyére hasonlít, a másik zömök, fehér héjú tökre. Nem kell legyalulni, mert főzés közben pont olyan szeletekre esik szét, mint amilyenre a közönséges főzőtököt…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés