Ízes bukta ahogy nagymamáink készítették! recept

Ízes bukta ahogy nagymamáink készítették!
4 15

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Angels85

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
40374

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy ízig-vérig ízes bukta!

4 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 6 dkg zsír (lehet vaj)
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg lekvár

Elkészítés

1dl langyos tejjel ,1/2 dkg cukorral, az élesztővel és 3 kanál liszttel kovászt készítünk. A tojássárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a tejet, amiben a sót feloldottuk. A liszt közepébe mélyedést készítünk, és abba öntjük a hozzávalókat a kovásszal együtt. Fakanállal vagy kézzel jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen, és hozzáöntjük az olvasztott zsírt vagy vajat és azzal is jól eldolgozzuk. Langyos helyen 1 óráig kelesztjük.

Lisztezett deszkára borítjuk, gyengén átgyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk, 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk, közepébe gyümölcsízt teszünk és összecsavarjuk. Majd ki zsírozott tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük, tetejét zsírral megkenjük, ½ óráig kelesztjük, majd közepesen forró sütőben sütjük.Sütés után deszkára borítjuk, de csak tálalás előtt szedjük szét.

Tipp:

Készíthetjük túróval is úgy is nagyon finom. Én mi előtt beraktam süli a tetejét lekentem tojásfehérjével, de nem muszáj


Ízes bukta ahogy nagymamáink készítették! recepthez kapcsolódó receptek

Ízes bukta ahogy nagymamáink készítették!

Ízes bukta ahogy nagymamáink készítették!

Egy ízig-vérig ízes bukta!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Ízes bukta ahogy nagymamáink készítették! recepthez

thumb
Angels85 - 2011. november 17. 12345
Jó sütögetést kívánok és persze majd jó étvágyat hozzá.
Szentkirályi Béla - 2011. november 17. 12345
A Hétvégén meg fogom sütni !!!
Gabi mami - 2011. október 14. 12345
Gabi 20011.november 14. Én is megfogom sütni,de reszelt citromhéj nekem sem hiányozhat belőle.A zsír helyett szintén, ahogy András tette ,margarint fogok használni.Nagyon csábítóan néz ki .Köszönöm a jó tippeket.
András - 2011. április 15. 12345
Én megsütöttem. Nagyon finom lett, még három nap múlva is puha. Természetesen margarinnal csináltam a zsír helyett, tettem bele citromhéjat is, és tekerés után az oldalukat is megkentem vajjal, mint az aranygaluskát szoktuk.
Ivett - 2010. november 10. 12345
Kipróbálom mert a gyerekek nagyon szeretik a kelt tésztás süteményeket.
Marti - 2010. március 06. 12345
Ki fogom próbálni, mert nagyon szeretem, és még soha nem sütöttem buktát. Köszönöm a receptet.
gyujo1 - 2010. március 06. 12345
Megsütöttem nagyon finom volt!