Ízes csibebuzogány recept

Ízes csibebuzogány
3.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50+ perc

Megnézték:
1767

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szeretem a csibehúst, de sosem rajongtam a melléért, sem a combjáért. Szerintem a legízletesebb része a püspökfalat után a szárnya. Többször sütöttem már ízes pácban való érlelés után grillen vagy sütőben, ill bepanírozottan olajban, közé dugva a máját. Most az ízes csibebuzogányt készítettem el.

3 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 18 db csibebuzogány

Páchoz:

  • 1 dl étolaj
  • 2 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
  • 2 teáskanál fokhagymás fűszersó
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • 2 evőkanál sűrű paradicsomlé
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés

Vágjuk 3 felé a konyhakész szárnyakat. A szárnyvéget és a középső részt zöldséges levesben főzzük meg. A maradék húsosabb szárnyrész lesz a buzogány, hiszen ha a vékonyabb csontvégtől a vastagabb felé haladva bőrével együtt lemetsszük és ráhúzzuk a húst, akkor egy bumfordi golyóbist kapunk, ami olyan kis buzogány kinézetű. Mélyebb fedeles műanyagdobozban összekeverjük a pác hozzávalóit az olajjal.

Alaposan belemártogatjuk a combikákat, lefedjük, 2-3 órán át érleljük, közben többször összerázzuk, hogy minden oldalát alaposan bevonja a fűszeres páclé. Ezután kisebb sütőtálba állítgatjuk, ráöntjük az olajos levet. 200 fokos sütőben 15 percig, majd 170 fokon még kis ideig belül puhára, kívül ropogósra sütjük A visszamaradt levet elkészítjük pecsenyemártásnak, és a hagymás burgonyaköret köré öntve tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Ízes csibebuzogány recepthez kapcsolódó receptek

Ízes csibebuzogány

Ízes csibebuzogány

Szeretem a csibehúst, de sosem rajongtam a melléért, sem a combjáért. Szerintem a legízletesebb része a püspökfalat után a szárnya. Többször sütöttem már ízes…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés