Jakitori paprikával és újhagymával recept

Jakitori paprikával és újhagymával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
1624

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A jakitori népszerű japán étel, a szó nyárson sült csirkefalatokat jelent. Azonos nevű szószt is használhatunk az elkészítéséhez.

4 személyre

  • 3 evőkanál shoyu (japán szójaszósz)
  • 3 evőkanál szaké vagy száraz sherry
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva vagy összezúzva
  • 1 evőkanál apróra vágott friss gyömbér
  • 2 kiskanál méz
  • 50 dkg csirkemellfilé bőr nélkül
  • 1 nagy kaliforniai zöldpaprika
  • 4 nagy szál újhagyma
  • só ízlés szerint

Elkészítés

A csirkemellfilét 60 db 2 cm-es kockára vágjuk. A shoyut, a szakét (vagy a sherryt) és a szezámolajat a fokhagymával, a gyömbérrel meg a mézzel egy nagy lapos, rozsdamentes tálban összekeverjük. A húst jól beleforgatjuk. Lefedjük, és legalább 30 percre vagy akár egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

A kerti grill sütőlapját vagy rácsát vékonyan beolajozzuk, majd közepes hőfokon előmelegítjük.

A paprikát kicsumázzuk, leöblítjük, és 30 db kockára vágjuk, azután az újhagymát is ugyanennyi részre osztjuk. Mindegyik nyársra 2-2 húskockát tűzünk, a paprikával és az újhagymával váltakozva (az utóbbit keresztben kell felszúrni). Közvetlenül a hőforrás fölött 10-15 percig grillezzük, amíg a hús átsül, közben többször megforgatjuk, és páclével kenegetjük. Azonnal tálaljuk.


Jakitori paprikával és újhagymával

Jakitori paprikával és újhagymával

A jakitori népszerű japán étel, a szó nyárson sült csirkefalatokat jelent. Azonos nevű szószt is használhatunk az elkészítéséhez.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés